Markiezen

Markiezen zijn een populaire keuze onder huiseigenaren vanwege de gezellige en ouderwetse uitstraling die ze aan een huis geven. Maar naast het esthetische aspect bieden markiezen ook zeer effectieve zonwering. Dit komt doordat de zijkanten van de markiezen ook bedekt zijn met doek, wat zorgt voor een optimale bescherming tegen de zon.

Het zonweringsdoek dat wordt gebruikt voor markiezen is gemaakt van poly-acryl, een kunststof materiaal dat zeer goede eigenschappen heeft op het gebied van lichtretentie, UV-bestendigheid, sterkte en weersbestendigheid. Dit betekent dat het doek jarenlang meegaat en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Een ander voordeel van markiezen is dat er oneindig veel mogelijkheden zijn in de keuze van het doek. Of je nu op zoek bent naar een effen kleur, een streepjespatroon, een bijzonder design of structuur, er is altijd wel een doek dat past bij jouw smaak en stijl.

Naast de vele mogelijkheden in het doek, kun je ook kiezen tussen een handmatige of elektrische bediening van de markiezen. Een elektrische bediening biedt extra gemak, omdat je de markiezen met één druk op de knop kunt openen en sluiten.

Al met al zijn markiezen een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een combinatie van stijlvolle zonwering en functionele voordelen.

Markies met handbediening

Veelal worden markiezen handmatig mbv een koord bediend. Dit kan zowel binnen als buiten gedaan worden. Steeds meer wordt het markies met een lattenwerk van aluminium de standaard. Het is onderhoudsvrij, licht en duurzaam

Bekijk hier een project…

Markiezen Rolluiken perfecte zonwering voor je slaapkamer

Markiezen met elektrische bediening

Ook markiezen kunnen elektrisch bediend worden. Boven het markies wordt een buis gemonteerd waarin de motor geplaatst is. Op deze buis worden de koorden aangelegd waarmee de bediening plaats vindt.

 
Aluminium latten pvc omkasting Markiezen Delft

Markies met een PVC of aluminium omkasting

Hout was altijd het standaard materiaal waarmee de bovenplank en zijplanken gemaakt werden. Hout is deze dagen schaars aan het worden en veelal wordt nu onderhoudsvrij PVC toegepast. Aluminium is ook mogelijk en geeft het geheel een strakke uitstraling.

PVC omkasting Markiezen Delft