R90 Screens

Screens bij motor houtrust

We hebben de opdracht gekregen van Motor Houtrust in Den Haag om zonwering aan te brengen om de temperatuur en de hoeveelheid licht te beperken. Alle screens worden draadloos bediend met behulp van een handzender. Er is ook besloten om een windautomaat te plaatsen om schade bij harde wind te voorkomen.

Er is gekozen voor de kleur antraciet voor zowel het doek als het aluminium, wat overeenkomt met de kleur van de kozijnen.

Screens op hoogte

We hebben schermen op een hoogte van 6 meter geplaatst. De schermen zijn zelf 3 meter breed en 3 meter (27m2) hoog en zijn geleverd in de kleur antraciet. De temperatuur in de kantine loopt behoorlijk op en met behulp van de schermen houden we de warmte buiten en zorgen we voor een aangename temperatuur binnen.

Screens met wind sensor

Er is een Somfy windsensor geplaatst die ervoor zorgt dat de screens automatisch worden ingetrokken zodra de wind boven een ingestelde snelheid komt. Dit voorkomt schade aan de screens.

Screens bij motor houtrust

Het screendoek houdt ongeveer 80% van het licht tegen, waardoor de warmte buiten blijft. Op de foto hiernaast zie je de lichtdoorlatendheid van binnen naar buiten. Zoals je kunt zien, kun je nog steeds goed van binnen naar buiten kijken.

Screens bij motor houtrust

Op de begane grond zijn drie schermen van elk vijf meter breed geïnstalleerd, die elk zijn onderverdeeld in drie delen. Vanwege de doorgang is de hoogte van het scherm boven de ingang 2,8 meter, wat lager is dan de andere delen. Elk scherm kan afzonderlijk worden bediend met behulp van een Somfy handzender. Bovendien kunnen alle schermen tegelijkertijd worden bediend via het gezamenlijke kanaal.

Screens montage
Screens op hoogte